МВР проверява през чужди служби информацията, че бившият следовател Петьо Петров, популярен като Петьо Еврото, е издъхнал в Обединените арабски емирства внезапно. По неофициални твърдения в някои медии той е починал от инфаркт, а слухът за това до този момент, седмици наред, остава официално непотвърден.

По повод появилите се информации вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред медиите в Министерския съвет, че не може да бъде потвърди за смъртта му. Проверката обаче вече тече, като запитването е направено по дипломатически път, както и по линия на международното полицейско сътрудничество.

"В момента и през Интерпол, и през консулска служба проверяваме информацията, до момента нямаме отговор", заяви вътрешният министър на брифинга в Министерския съвет.

Той допълни, че при потвърждение, медиите ще бъдат информирани.

През май Софийската районна прокуратура повдигна обвинение срещу бившия шеф на Столичното следствие Петър Петров, известен като Петьо Еврото и свързан със случая "Осемте джуджета".

"Интерпол" проверява дали е вярно, че Петьо Еврото е издъхнал внезапно в ОАЕ

Привличането към наказателна отговорност е задочно, защото Петров не е бил открит по време на съвместната акция на СРП и ГДБОП, проведена тогава на няколко адреса в столицата. По-късно се разбра, че той е напуснал страната, най-вероятно със сина си.

Пред медиите бившата му съпруга Любена Петрова каза, че зад заплахите към вече бившия главен прокурор Иван Гешев стои именно Петър Петров - Еврото. Тя даде и подробности за срещи на бившия й съпруг с приближени магистрати, които идвали в ресторанта му и получавали обещания за кариерно издигане и материални облаги.

Източник: dir.bg