Поредният инцидент в цирка с българско участие се случи на същото място, където преди 10 години загина Деспина Кехайова

Инцидент в цирка в САЩ, отново с българско участие. Трупа от циркови акробати е претърпяла тежък инцидент по време на представление. Трагедията се е случила в американския щат Роуд Айлънд, а според интернет платформата Ringling Bros, част от акробатите в трупата са българи.

[caption id="attachment_407895" align="alignright" width="300"]Инцидент в цирка в САЩ с българско участие Инцидент в цирка в САЩ с българско участие[/caption]

По ирония на съдбата инцидентът се е случил под купола на същия цирк, където преди 10 години - през 2004 загина българската акробатка Деспина Кехайова. До трагедията се е стигнало след като окачена платформа е паднала от височина цели 10 метра. Вследствие на това 11 души от акробатите са били ранени, а един е в критично състояние и за живота му има пряка опасност.

Трупата е съставена изцяло от жени, а сред коронните им номера е висенето само на коса, както и карането на мотор по опънато над арената въже. Именно по време на номера с мотора се е случила драмата. В първия момент от публиката дори решили, че падането е част от номера, но в момента, в който всички светлини в цирка угаснали, осъзнали, че нещо не е наред, научиха от "24 часа".

Създателите на трупата са роденият в Бразилия Андре и съпругата му - българката Виктория.