Инцидент на летище Хийтроу, приеха 11 деца в болница

Инцидент на летище Хийтроу в Лондон, събра повече от шест линейки на пистите, след като наземните служби спешно са уведомени, че на борда на пътнически самолет пристигащ от Дубай, има шестдесет деца, страдащи от повръщане и разтройство по време на полета. Децата на възраст между 10 и 14 години се връщали от концерт в Кейптаун, когато на борда им прилошало и се наложило спешно да се извикат парамедици.

Малките певци се прибирали у дома след представление в Кейптаун с известната оперна певица Браян Терфел. Веднага след излитането на самолета, децата на възраст между 10 и 14 години започнали да повръщат и получили силно разстройство.

[caption id="attachment_408013" align="aligncenter" width="300"]Инцидент на летище Хийтроу в Лондон, 11 деца в болница Инцидент на летище Хийтроу в Лондон, 11 деца в болница[/caption]

Говорител на една от водещите болници в Лондон разкри пред медиите, че в 7,41 часа местно време е получено съобщението за неразположението на 60 деца, пътуващи на борда на самолет. От там клиниката реагирали мигновено и на летището били изпратени коли на Бърза помощ, които да са в пълна готовност и да очакват приземяването на въздухоплавателното средство.

[caption id="attachment_408015" align="aligncenter" width="300"]Причините за инцидента се разследват Причините за инцидента се разследват[/caption]

Повече от два часа медицинските екипи преглеждали на място пострадалите, но за щастие опасност за живота на децата нямало. 11 от тях били хоспитализирани, а останалите изпратени по домовете си. Няколко часа по-късно и останалите 11 пациента били изписани.

[caption id="attachment_408014" align="aligncenter" width="277"]Децата се връщали от концерт в Кейптаун Децата се връщали от концерт в Кейптаун[/caption]

Засега няма информация какво е причинило неразположението на децата, но се предполага, че става въпрос за хранително натравяне. Малчуганите били в РЮА, за да изнесат концерт в памет на Нелсън Мандела и се връщали от концерта си, пътувайки към дома си в Уелс.

От дубайската авиокомпания, която извърши полета изразиха съчувствие към неразположението на децата пасажери, но са категорични, че нямат вина за инцидента. На борда на самолета са пътували още 800 пътника, които нямат никакви оплаквания след полета.