Украинските официални власти изразиха своето възмущение вчера след публикацията на милиардера и собственик на социалната мрежа "Екс", Илон Мъск, в която той се подиграва на украинския президент Володимир Зеленски.

В публикацията си, Мъск сподели ироничен фотомонтаж, изобразяващ напрегнатия Володимир Зеленски, с надпис, който звучи: "когато са минали пет минути, а ти още не си поискал милиарди долари помощ".

Тази публикация идва на фона на исканията на украинския президент за военна и финансова подкрепа от западните съюзници на Украйна.

В Киев реакцията към публикацията на Мъск бе негативна. Михайло Подоляк, съветник на президента Зеленски, заяви, че "всяко мълчание или ирония, насочена към Украйна в този момент, е директно окуражаване на руската пропаганда, която оправдава насилието и разрушенията".

Илон Мъск се подигра на Зеленски с колаж!

Председателят на украинския парламент, Руслан Стефанчук, също коментира публикацията на Мъск, като направи иронична бележка, че милиардерът "е опитал да завладее космоса", но се е посрамил "само за пет минути".

Според информацията от Франс Прес, коментарът на Стефанчук вероятно се отнася до провала на ракетата на Мъск "Старшип", която се взриви при първото си изстрелване през април. Въпреки този провал, Мъск я определи като "невероятен" първи тестов полет.

Илон Мъск се подигра на Зеленски с колаж! - Снимка 2

Мемето на Мъск бързо се превърна в хит и набързо бе споделено хиляди пъти в социалните мрежи.

Източник: lupa.bg