Милиардерът Илон Мъск предупреди, че Съединените щати вървят насън към Трета световна война.

Той мисли, че основният приоритет на политиката на САЩ трябва да бъде избягването на Трета световна война и недопускането на ситуация, в която регионален конфликт бързо ще се превърне  глобален.

Мъск твърди, че САЩ принуждава Русия да е в съюз с Иран и Китай. Той каза, че Русия с нейното изобилие от суровини и Китай с неговия феноменален индустриален капацитет са страхотна комбинация.

Шефът на  SpaceX и Tesla призова САЩ да намерят път към мир в Украйна и да възобновят нормалните отношения с Русия. Предприемачът не смята за разумно надценяването на силата на САЩ.

Милиардерът намекна, че военната мощ на САЩ е намаляла. В своята дискусия Мъск изрази мнение, че няма антируски бунт в рускоезичните райони на Украйна, окупирани от Русия. По думите му това означава, че настоящата фронтова линия може да се превърне в линия на прекратяване на огъня или в постоянна граница.

Мъск обаче отказа да даде достъп на Украйна до Starlink за атаки срещу руските сили в Крим. Милиардерът смята, че това ще ескалира конфликта и ще увеличи опасността от Трета световна война. Позицията му обаче му навлече голямо количество критики, а той дори бе обявен за руски агент от по-крайни коментатори.

Източник: 24chasa.bg