Принц Джордж ще бъде една от звездите  по време на коронацията на крал Чарлз III. Малкият престолонаследник ще вземе участие в коронацията на дядо си и ще бъде сред официалните лица на събитието. Идеята е на Кейт и Уилям, които искат синът им да се чувства по-ангажиран с обществения живот и вече активно го включват в различни мероприятия.

 

За разлика от брат си Луи и сестра си Шарлот, които ще бъдат само зрители, принцът ще трябва да изпълнява церемониална функция по време на целия процес. Семейството изключително много се вълнува от предстоящата церемония и се надяват синът им да е също толкова ентусиазиран.

 

"За тях е важно Джордж да осъзнае отговорностите, които са свързани с тази роля. Притесненията им са свързани с факта, че той е още малък и се колебаят, дали цялото медийно внимание няма да му се отрази. В същото време смятат, че е настъпил моментът той да започне да се ангажира с някои от обществените проекти и да осъзнае какво е да бъдеш крал. Неведнъж са го канили да ги придружи на премиери, спортни събития и дори на официални събития. И той винаги се е справял блестящо", коментират запознати.

 

Но докато досега Джордж най-често е бил виждан в кръга на семейството, сега ще му се наложи да се справя с много по-голямо обществено внимание. Въпреки това семейството е убедено, че бъдещият крал ще се справи. И полагат всички усилия, за да му помогнат в тази роля.