Повече от интересна е срещата на Джо Байдън с премиера на Индия — Нарендра Моди. Президентът на САЩ е на среща в Индия във връзка с конференция на страните от G-20. Преди това обаче той се срещна с домакина при закрити врати, а темата вероятно е била войната в Украйна.


Моди забрани на репортерите да присъстват на срещата, а освен това беше категорично против да се дава пресконференция за срещата. Отделно от това, той определи като място на срещата с Байдън резиденцията на премиера на страната. "Моди е домакин на срещата, така че той създава правилата. На разговора ще присъстват само избрани официални лица", казаха от екипа на Байдън.


Леденият прием продължи с плакати на Моди навсякъде из старата столица на Индия. Очевидно премиерът на Индия не е в настроение да толерира присъствието на Байдън в страната.


Отделно от това Байдън почти не получи официален прием при пристигането си, което още повече влоши ситуацията. Той беше посрещнат от американския посланик и семейството му, но от страна на домакините  почти нямаше присъстващи на летището.


Байдън също така не се радва на голяма популярност и в Америка. Въпреки че изборите за президент са догодина, над 73% от американците се съмняват в душевното здраве на президента. И коментират, че може би той трябва да се оттегли.