Меган Маркъл се превърна в нарицателно за нарцисизъм и златотърсачество. Херцогинята на Съсекс отново се превърна в любимия комиксов герой на американците, а този път на прицел бе състоянието й. 

Според бившата редакторка на "Венити феър" Тина Браун, Меган и Хари не са дори в "Б-листата" на Холивуд. "С 2 милиарда, колкото притежава Опра, Близо четвърт милиард Брад и Анджелина и 1,2 милиарда за Джей Зи и Бионсе, 20-те милиона на Съсекс направо бледнеят. Състоянието им не може да ги включи дори в Б-листата, да не говорим за А-отборът. Те са буквално бедняци за Холивуд", коментира Браун.


Редакторката дори се шегува, че тъй като Хари просто не струва нищо в сравнение с други представители на шоубизнеса в САЩ, Меган спокойно може да го замени с Илън Мъск. "Той все още не е женен и със сигурност би проявил интерес към нова съпруга", шегува се Браун.

Подигравките към Меган определено са доста остри, но и крайно злепоставящи за цялата фамилия. Не е тайна, че херцогинята използва частен самолет, за да организира бебешкото си парти, също така се вози на частен хеликоптер по време на ваканция в Ница, а освен това претендира за изключително специално отношение, когато е в Англия, тъй като явно вярва в приказките. И останала крайно разочарована, когато разбрала, че като принцеса не само трябва да работи, но и да води изключително скромен живот, особено пред очите на обществото.

Бягството й в САЩ и опитът да осребри брака си с Хари, определено не й спечелиха одобрението на обществото. А явно и там сребролюбието й се е превърнало в повод за комични коментари и подигравки.