Преврат в Русия! Докато президентът на страната Владимир Путин обвинява лидерът на "Вагнер", че му е забил нож в гърба, Евгений Пригожин обяви, че е овладял военния щаб в Ростов и напредва към Москва.


"Ние не убиваме деца. Но не желаем повече да участваме в една безсмислена война, за да могат шепа хора да останат във властта, а един да се окичи с медали. Призовавам президентът на страната да предприеме действия за овладяване на кризата и да спре да се поддава на манипулациите на корумпирани съветници", каза във видеообръщението си Пригожин.


Днес Владимир Путин призова за спокойствие, заплаши със санкции и нарече акцията на Пригожин "нож в гърба". Освен това той изпрати танкове в центъра на Русия — Москва, а също така ограничи силно интернет комуникациите в града.


По всичко изглежда, че в Русия се подготвя държавен преврат, а президентът на страната се опасява, че може да бъде убит и свален от власт. Същата тревога е обхванала и Шойгу, който вече нарече Пригожин "терорист". 


Малко по-рано Путин обяви, че това е "престъпно приключение", а Пригожин заяви в съобщение в "Телеграм": Съобщение, публикувано в канала на Wagner Telegram в събота, гласи: „Путин направи грешен избор. Толкова по-лошо за него. Скоро ще имаме нов президент".


Сътресенията в Русия със сигурност ще обърнат хода на войната с Украйна. Странното обаче е, че Пригожин не спира военните действия срещу Киев, докато трае превратът. По всичко изглежда, че сблъсъкът е неизбежен, а трусовете във властта в Кремъл толкова тежки, че може скоро да се установи нова диктатура в страната...