Туристите обичат да посещават Хургада поради топло време там, богато подводно разнообразие и интересните екскурзии. Въпреки това, през последните години се появяват определени проблеми, които влошават преживяването на летовниците.

На първо място, много почиващи в Хургада се оплакват от износени мебели, стари килими, старо спално бельо и проблемни водопроводни системи в хотелите.

На второ място, разпространена е практиката за разреждане на алкохола и безалкохолните напитки в много от хотелите. Освен това, туристите се сблъскват с постоянни искания за бакшиши от страна на местните служители, което може да бъде неприятно.

Големите минуси на почивка в Хургада

Също така, цените на обикновените хранителни стоки в местните супермаркети са високи, и таксиметровите шофьори често се опитват да измамят туристите, като им предлагат неправилни маршрути, за да извлекат повече пари.

Големите минуси на почивка в Хургада - Снимка 2

Относно времето, туристите често се оплакват от силни ветрове и пясъчни бури, които могат да объркат плановете им за почивка. И накрая, извън туристическите райони на Хургада има проблеми с мръсотия и хаос, които смущават туристите, когато се опитват да се насладят на своето пътуване и разходки извън курорта.

Източник: blitz.bg