Много солидна глоба в размер на 33 милиона и то евро бе наложена на заведение на плажа в района на Панормос, Гърция. Рекордната глоба е натрупана от не едно нарушение на бара.

По-голямата част от санкцията е наложена заради незаконно пристрояване към основното здание – 22.5 милиона евро. Останалите близо 11 милиона от глобата са именно, защото пристройката, за която няма издадени разрешения не е премахната. Срокът на санкциите започва да тече от текущата година.

Глобиха заведение на прочут гръцки остров с 33 млн. евро

Собственикът на ресторанта на остров Миконос може да обжалва решението на властите в срок от 10 дни. След приключването на процеса, местният закон разпорежда търговският обект да бъде запечатан, в случай че не бъдат разрушени незаконните строежи.

А в петък подобно нареждане за бутане на незаконни строежи бе издадено и за друг бар на плажа – Псару.

Проверката е извършена от инспектори към гръцкото министерство на околната среда, споделят от „Катимерини“.

Миконос е един от 6000-те хиляди гръцки острови. Площта му почти колкото на град Пловдив – 105.2 квадратни километра. Въпреки малкия си размер притежава поне 11 известни плажа, които са много популярни сред туристите.

Глобиха заведение на прочут гръцки остров с 33 млн. евро - Снимка 2

Любопитното е, че превозването на хора и стоки между тях се осъществява основно по вода, тъй като е по-удобно в сравнение с пътната инфраструктура.

Източник: blitz.bg