Когато през 2016-а година Тина Търнър преживява операция за трансплантанция на бъбрек, човекът, който вижда до себе си в инвалидна количка със събуждането си е Ервин Бах. Мъжът, който е толкова влюбен в нея, че дори й дава бъбрека си, за да спаси живота й, когато е тежко болна. Рок легендата Тина Търнър, която почина снощи след продължително боледуване, споделя в своите интервюта, че ако първата половина от живота й е била бягство от живота към смъртта, то втората е - бягство от смъртта към живота.

 

Тина има два брака зад гърба си. Съвсем млада се омъжва за легендарния китарист Айк Търнър, който е един от основателите на рокендрола. Дрогата, насилието, тормозът и постоянният контрол обаче, карат певицата да прави няколко опита да избяга от него. Накрая, след особено тежък побой и опит за самоубийство /неуспешен/, през 1976 година тя го напуска и през следващите две години се бори, за да се разведе с него. 

 

"Исках да умра. При всеки побой усещах как кръвта се стича в гърлото ми, дори когато пеех на сцената. Веднъж не издържах и се нагълтах с хапчета, бракът ми беше път към смъртта. Когато се събудих, осъзнах, че може би Бог иска да живея. И това ме накара да се боря за своята независимост. Избягах от Айк с една кредитна карта и 36 цента в джоба си. Но се чувствах като истински Мартин Лутър Кинг", спомня си Тина след това.

 

Втория си съпруг - Ервин Бах, Тина среща на летището в Дюселдорф. Двамата се запознават през 1985 година. "Когато го видях, не можех да не забележа колко е привлекателен за мен. Нещо в сърцето ми трепна. Можех да пренебрегна увлечението си, можех да послушам призначните гласове в главата, които ми казваха, че не съм достатъчно млада, достатъчно красива, умна или добре изглеждаща за него, но той не се предаде. И се бори докрай, за да ме спечели", спомня си певицата.

 

Нейният мениджър нарежда на Бах, който е директор на звукозаписна компания в Германия, да вземе Тина от летището. Бах, който до този момент не познава звездата, остава очарован от нея. И въпреки старанието на Тина да го отблъсне, само след няколко месеца успява да спечели любовта й. И три години по-късно й предлага брак. Но тя отказва.

 

"Беше ме страх. Бях преживяла толкова много с Айк, че не вярвах дори на човека, който спечели сърцето ми", казва Търнър. Певицата е откровена, че той й предлага брак още два пъти, но тя отклонява предложенията му. Докато през 2013-та година, когато е на 73, не се решава да се омъжи. И е невероятно щастлива от този факт.

 

"Хората с години ни упрекваха, заради разликата от 17 години между нас. Но ние бяхме невероятно щастливи заедно. Той върна светлината в живота ми, показа ми, че любовта може да бъде нежност, грижа, внимание за другия. Никога не ме упрекна, нито когато реших да се откажа от музикалната си кариера, нито когато се разболях и взех грешно решение за лечението си, нито за моите стъпки и действия. Толкова много ме обичаше, че накрая се предадох", казва Тина по повод сватбата си.

 

Събитието е в Швейцария, където тя събира 120 гости, приятели, сред които и Опра Уинфри, за да отбележи своя празничен ден. Щастливият им семеен живот трае десет години, преди съдбата неочаквано да ги раздели преди ден. И кралицата на рокендрола да се пресели в небесните селения завинаги...