Неприятна изненада на старта на новия сезон

Гърция поднесе много неприятна изненада на туристите, сервирайки им тези новини.

Оказва се, че считано от днес транспортът в южната ни съседка е по-скъп. Оказва се, че ще ви излезе много по-евтино да пътувате до островите със самолет, отколкото с ферибот, отбелязва Българското национално радио.

Сякаш това не стига, а отново считано от днес скача и тарифата за таксиметровите превози в страната. Като основна причина за повишаването на цените се посочват високите цени на горивата.

Гърция с тежък удар по туристите в началото на сезона

Танспортните фирми обявиха, че са в готовност за стачки. Те ще преминат към действия още в началото на следващата седмица, ако правителството не изпълни искането им за превахване на акциза върху горивата.

За да бъде постигнат някакъв баланс, цените на фериботните билети са се повишили с поне 30%. Ако 4-членно семейство с автомобил пътува с ферибота от Атина до Родос и обратно, ще трябва да плати почти 1000 евро само за транспорта.

Повишението на цаните на фериботните билети е в зависимост от разстоянието. Така например в сравнение с предходната година, тази ще платите с около 200 евро повече до Лесбос, Самос или Хиос.

Повишени са и цените на плажните услуги. Напитките в заведенията по плажовете също са с нови, по-високи цени. Повишена е и цената платените шезлонги и чадъри.

Общинските плажове, които се поддържат добре, но разполагат само с чадъри, остават безплатни.

Източник: blitz.bg