Смущаващи разкрития за миналите отношения на покойната Елизабет Втора и Меган Маркъл излизат на светло. Смъртта на кралицата хвърли светлина върху случващото се между двете дами. Оказва се, че кралицата не е имала особено високо мнение за втората си снаха, но е опитвала да я търпи. Напрежението помежду им е настъпило още след годежа.


"Меган се  надяваше да получат комплекс от апартаменти в двореца Уиндзор, точно до тези на кралицата. И много се разочарова, когато получиха имението Фрогмор. А за Елизабет то беше една от любимите й вили. Намираше до частните й апартаменти и буквално беше в задния й двор. Меган обаче не оцени жеста и се нацупи", припомнят си придворни.

Херцогинята предизвикала напрежение и с избора на бяло за сватбата си. "Кралицата смяташе, че като разведена жена Меган ще постъпи разумно и ще носи мръсно бяло или друг цвят в сватбения си ден. Херцогинята обаче беше твърдо решена да носи бяло и се наложи. Нейно величество нямаше какво да направи, но беше дълбоко разочарована", казват те.

По думите им кралицата търпяла Меган само заради Хари. "Тя обожава внука си и се чувства отговорна за него. Искаше да бъде щастлив и положи наистина много усилия, за да накара госпожа Маркъл да се чувства добре. Отношението на съпругата му към семейството, обаче я накара да се откаже от всякакви възможни идеи за бъдещото й присъствие в двора. И когато той пожела да напусне, тя положи всички усилия, за да направи прехода бързо и безболезнено", допълват още бившите служители на покойната кралица.