11 години. Цели 11 години великанът Михаел Шумахер беше скрит от света и до него имаха достъп единствено членовете на семейството му, както и лекарите, които го обгрижваха. Не това обаче бе най-големият ужас, а фактът, че пилотът от Формула 1 бе в буквално вегетативно състояние.

Знаем, че той оживя след чудовищния удар по главата си по време на каране на ски в една от топ пистите във Франция. Дълго след това Шуми бе в кома като шансовете изобщо за оцеляването му, бяха почти нулеви.

В крайна сметка той успя. Оживя. Но остана прикован към леглото, с тежки поражения на мозъка и де факто неспособен да прави нищо сам, дори и да се движи и да говори.

Днес, 11 години по-късно, светът се вълнува, защото стана ясно, че Михаел Шумахер е присъствал на най-важното и щастливо събитие в живота си - венчавката на неговата щерка Джина-Мария.

Всички гости на церемонията са били задължени да оставят мобилните си телефони, фотоапарати и каквито и да било техники за запис на видео или звук, за да бъде сигурна фамилията на Шумахер, че няма да изтекат в медиите кадри с него.

Което значи едно - Михаел не е в състоянието и вида, в които го помним и в които искаме да го видим. Но поне има напредък, което пак е нещо и то обнадеждаващо.

Източник: Crimesbg.com