Месеци минаха от раздялата на Шакира и любовта на нейния живот - Жерар Пике, когото тя дари с две прекрасни момченца. Връзката им бе пример за всеотдайност и хармония, докато всичко не се счупи с трясък от истината - Пике изневерявал системно на певицата, а последно имал и сериозна връзка с младата Клара Марти.

Като се разбра за Марти, Шакира, макар и още обичаща го, намери сили да затръшне вратата след себе си и да си тръгне завинаги. Досега тя не бе обелила и дума за случилото се, защото се е нуждаела от време, за да се събере. Това призна самата тя в първата си ексклузивна изповед.

"Трябваше да се събера. Не знаех къде съм, не знаех коя съм, не знаех как ще продължа и искам ли да го направя. Той ме унищожи, разби на хиляди късчета сърцето ми и сигурно нямаше да се справя със ситуацията, ако не бяха децата ми. Саша и Милан зависят от мен, те са всичко в живота ми и заради тях продължих. Но не съм добре, още не съм се излекувала...

Трудно е, защото разбрах, че мъжът ми ме е предавал в най-тежкия ми момент - когато баща ми беше в реанимация, а аз се разкъсвах от притеснения и грижи. Това не е лесно за преглъщане, още повече като знаеш, че си зарязал всичко, за да бъдеш с партньора си. Заради него и кариерата му не останах в Щатите, а се преместих в Барселона, загърбвайки собствената си кариера", сподели Шакира в интервю.