Това  казва създателят на "Лунна светлина Глен Гордън Карон, добър приятел на Брус. Способността на актьора да общува рязко е намаляла в хода на битката му с деменцията.

Карон разкрива пред The Post във вторник, че се е опитвал да посещава 68-годишния актьор от "Умирай трудно" почти всеки месец, откакто през март 2022 г. за първи път е диагностициран с афазия, а по-късно и с деменция.

„Невинаги съм съвсем добър, но се опитвам и разговарям с него и съпругата му (Ема Хеминг Уилис) и имам случайни отношения с трите му по-големи деца", каза Карон.

"Нещото, което прави болестта му толкова умопомрачителна, е, че ако някога сте прекарвали време с Брус Уилис, няма човек, който да е имал повече радост от него", продължава режисьорът. "Той обичаше живота и... просто обожаваше да се събужда всяка сутрин и да се опитва да живее пълноценно“.

Въпреки че дълбоко в себе си Карон знае, че Уилис е все същият човек, той казва, че актьорът сякаш "вижда живота си през параван".

"Имам чувството, че през първите една до три минути той знае кой съм", казва той за посещенията си при Уилис. "Той не е напълно словоохотлив; преди беше страстен читател - не искаше никой да знае това - и сега не чете. Всички тези езикови умения вече не са достъпни за него и въпреки това той все още е Брус".

Източник: pagesix.com