Наложи се говорителят на Белия дом да прави уточнения

Американският държавен глава Джо Байдън направи втрещяващо признание.

Той разкри изненадващо за всички, че е попаднал под ударите на онкологично заболяване.

Изказването му предизвика сериозна политическа суматоха зад Океана, което пък принуди пресслужбата на Белия дом да уточни какво е имал предвид президентът. Оказва се, че Джо Байдън е имал предвид лечението на рак на кожата, през което му се е наложило да премине още когато е встъпил в длъжност през миналата година.

Джо Байдън с втрещяващо признание

Отначало думите му изглеждаха като случайно направено признание по време на речта му за глобалното затопляне. В нея Джо Байдън описа емисиите от петролните рафинерии, намиращи се в близост до дома му в Клеймонт от неговото детство, отбелязва изданието  "Ню Йорк Поуст"

Джо Байдън посочва, че именно това е била причината, поради която не само той, а и редица други хора, с които е израснал имат рак. В допълнение той посочва, че дълго време Делауеър е бил с най-високия процент на ракови заболявания в страната.

Поради факта, че изказването на Джо Байдън хвърли журналистите в потрес се наложи Андрю Бейтс, който е говорител на Белия дом да внесе уточнение.

В крайна сметка стана ясно, че американският президент е имал доброкачествено раково заболяване на кожата, което е било отстранено преди встъпването му в длъжност.

Източник: dir.bg