Доволен е, че Путин не е успял да разцепи НАТО

Американският президент Джо Байдън разкри какво е знаело американското разузнаване за военните планове на руския ме колега Владимир Путин.

От думите му става ясно, че разузнавателните служби на Щатите са предоставили предварително информация на Вашингтон за плановете на Русия да нахлуе в Украйна.

Джо Байдън разкри какво е знаело американското разузнаване за военните планове на Владимир Путин

Джо Байдън посочва, че благодарение на перфектно свършената работа на техните професионалисти от разузнаването, са успели да предупредят света за плановете на Владимир Путин за Украйна. След това всички видяхме какви ги свърши.

Американският държавен глава е категоричен, че тази информация е изиграла изключително важна роля за обединяването на съюзниците и партньорите по света и запазването на единството им.

Що се отнася до служителите на американското разузнаване, Байдън бе категоричен, че те несъмнено са най-добрите в световен мащаб.

Той не скри опасенията си от това, че Руската Федерация е разчитала, че ще може да разцепи НАТО и да сложи неговата решителност. Доволен е обаче, че това не се е случило и то благодарение на усилията, чрез които са го предотвратили.

Източник: blitz.bg