Американският президент Джо Байдън навърши 80 години днес, отбелязва Ройтерс.

 

Той е първият американски държавен глава на тази възраст.

 

Президентът се готви да отпразнува повода си с брънч, приготвен лично от съпругата му Джил. Освен това вчерашната сватба на внучката на Байдън, която се проведе в Белия дом даде допълнителен импулс на тържествата този уикенд.

 

Припомняме, че вчера на кратка церемония Наоми Байдън и годеникът й Питър Нийл се врекоха във вечна вярност. Това бе 19-ата поред сватба в историята на Белия дом.

По всяка година предстоящите президентски избори, които ще се проведат през 2024 г. ще се окажат безпрецедентни за САЩ. В страната, младостта несъмнено е на почит, но редица американци продължават работа и след навършването на 65-годишна възраст (след пенсиониране).

 

Припомняме, че Роналд Рейгън напусна Белия дом на 77-годишна възраст през януари 1989 г. В края на евентуалния си втори четиригодишен мандат, Джо Байдън ще е на 86 години.

В случай, че изборите през 2024 г. бъдат спечелени от Доналд Тръмп, той ще е на 82 години в края на мандата си.

 

Не може да се отрече, че като цяло населението на Щатите е застаряващо и работи до по-късна възраст.  Очаква се удвояване на броя американци, навършили 65 години – от 52 млн. през 2018 да нарасне до 95 млн. през 2060  г.

Източник: lupa.bg

Джо Байдън чукна 80 години, но…