Крал Чарлз посети едно от най-свещените места на източен Лондон. Негово Величество и съпругата му Камила в сряда ходиха в историческа джамия .На входа на мюсюлманския храм , според строгите правила, задължителни дори за коронованите личности кралят и кралицата трябваше да събуят обувките си.

Дупка в чорапа на Крал Чарлз го засрами публично (Вижте нелепта ситуация - Снимки)

И те го направиха. И тогава се разбра, че кралят, който до преди това изглеждаше много  елегантно в дългото си черно палто лъсна с дупка на чорапа, която бе доста солидна. Служителите, които придружаваха кралското семейство се направиха, че нищо не забелязват. А хората на улицата едва успяха да се сдържат да не се смеят на нелепата ситуация, в която изпадна Чарлз.

Дупка в чорапа на Крал Чарлз го засрами публично (Вижте нелепта ситуация - Снимки) - Снимка 2

Но всичко не свърши до тук. След посещението в джамията при визитата им  в близкия университет един от студентите се опита да се обърне към монарха с въпрос: „Искате ли да се върне Хари?”

Конфузът се получи защото кралят, замислен за нещо друго не чу какво го питат и  отговори неадекватно „Кой?. Това предизвика истинско забавление сред младата публика. И когато разбра какво са го питали кралят смутено се засмя. Но все пак не последва отговор от негова страна на въпроса на студента.