Институциите няма да работят в продължение на три дни

Едно от най-приказните места по света – Дубай, потъна в траур.

Причина за това стана кончината на шейх Халифа бин Зайед Ал Нахаян, който е президент на ОАЕ.

Заради това Абу Даби и Дубай обявиха 40-дневен траур.

„Ал Джазира“ потвърди новината за кончината му. Шейх Халифа бин Зайед Ал Нахаян напусна животът на тази земя на 73-годишна възраст.

Дубай потъна в мъка. Цели 40 дни ще...

От занимаващото се с президентските въпроси министерство отбелязват, че по време на 40-дневния траур, флаговете в страната ще бъдат спуснати наполовина. Освен това всички официални структури от частния и държавния сектор ще прекратят дейността си за срок от три дни.

Припомняме, че от няколко години шейх Халифа водеше неравна битка с тежки болести. За никого не беше тайна, че той отдавна прекрати участието си в ежедневните дела. Тази функция бе поета от неговия брат, който е престолонаследник на Абу Даби – Мохамед бин Зайед.

На практика през последните пет години всичко е било под негово ръководство.

При все, че все още не е съобщено кой ще наследи официално властта след кончината на шейх Халифа бин Зайед Ал Нахаян, се смята, че именно брат му ще заеме неговото място.

Роденият през 1948 г. шейх Халифа бил избран да наследи своя баща - шейх Зайед Ал Нахаян, който бе владетел дълги години.

Той се възкачил на трона през 1971 година. Именно по време на властването му бе даден огромен тласък и започна възходът на ОАЕ.

Източник: lupa.bg