Демонстрация на сила или добре премерен удар срещу Меган и Хари? Този въпрос си задават всички, които със затаен дъх следят кралската драма от последните няколко седмици. След като херцозите на Съсекс обявиха война на кралската фамилия, а семейството запази мълчание дори и след най-бруталните обвинения, че едва ли не са създали предпоставки за посегателство върху живота на Съсекс, кралицата - консорт Камила, взе нещата в свои ръце.

И демонстрира, че не само завареният й син и американската й снаха имат високопоставени приятели.

Камила покани на частен обяд едни от най-влиятелните звезди на Англия, а срещата беше повече от неочаквана. На събитието, което се състоя в елитен ресторант със звезда "Мишлен", присъстваха Маги Смит, Пиърс Морган, Крис Евънс, Тес Дейли, Клаудия Уинкълман и самата Джуди Денч. Последната демонстрира забележително добро настроение. Присъстваха още журналисти, телевизионни звезди, представители на литературата и изкуството.

Срещата, която продължи няколко часа, бе завършена със специални торби с подаръци за всеки от посетителите. Демонстрацията на Камила беше повече от ясна - кралицата разполага с достатъчно влиятелни приятели в киното и медийните среди, които да осигурят комфорт на кралското семейство. И да го защитят при необходимост.

Доскоро всички смятаха, че кралицата е аутсайдер и едва ли не, слабата брънка във фамилията. Затова и реакциите на Меган и Хари бяха насочени най-вече върху Кейт, Уилям и Чарлз. След потресаващите изявления на Хари, че брат му е "крещял и крещял безумно" по време на срещата за оттеглянето му, Уилям и Чарлз замълчаха. Кейт също. Но явно Камила е решила да изпрати послание, че не е толкова безсилна. И също има известни приятели, които могат да разкажат нещо повече за живота на семейство Съсекс...