Пилотът се е опитал да овладее машината, но напразно!

Драмата с разбилия се в Кавала самолет на Украйна - "Антонов" вдигна на пожар цяла Гърция. Предполагаше се, че в него може да е имало опасни материали, но проверката не установи по-високи нива на радиация около мястото, където се е взривил. Появиха се обаче разкрития за минутите преди падането на машината, както и за последните думи на нейния пилот.

"Гори! Двигателят е в пламъци и гори. Правя всичко възможно да потуша огъня", това е предал пилотът към служителите от контролната кула само минути преди трагедията. Оттам са го посъветвали да се опита да кацне на някое от летищата в Кавала или Солун. По последни данни авиаторът е обяснил, че ще се опита да приземи самолета в Кавала.

В един момент обаче нещата са станали необратими и се е чуло, че той търси писта, на която да кацне или поне да опита. В следващия миг пилотът само извиква, че пламъците са големи и не може да овладее самолета. После гласът му изчезва, настъпва зловеща тишина, а секунди по-късно машината се разбива.

В нея на място загиват пилотът и още седем души екипаж, които са били на борда. Страшният инцидент взриви медиите като още не е ясно коя е причината за подпалването на самолета. Много от гърците и гръцките туристи изживяха кошмарен ден и от ужаса, че може да са обгазени с радиоактивни вещества.