Прищявката на Меган и Хари да се приберат след погребението на кралицата, може да е коствало бъдещето и на Джо Байдън. Президентът на страната се радва на отчайващо малка подкрепа, след като се разбра, че кралската двойка има претенции към него. При последната им среща с държавния глава на САЩ, двамата херцози на Съсекс са поискали да се върнат с президентския самолет и първото семейство в Лос Анджелис. Нещо абсолютно недопустимо и дори нестабилната администрация в Белия дом дала категоричен отказ на молбата.

"За никого не е тайна, че Меган иска да стане политик. И вижда това като перфектна следваща стъпка в кариерата си. За нея би било идеално да позира за снимка от президентския самолет с Джил и Джо. Тя дори веднъж носеше идентичен тоалет с Джил, убедена, че тя я подкрепя.

За семейство Байдън отношенията между Америка и най-големият им съюзник отвъд океана — Британия, обаче са по-важни от всичко останало. За тях беше немислимо да покажат близост със Съсекс и да ядосат новия крал. Та Меган и Хари дори не бяха допуснати на приема в кралския дворец, как ще пътуват с държавен самолет? Това е международен скандал!", коментира репортерката Меган Маккейн.

По думите й, заради действията на Меган и Хари, Байдън е застрашен от изгонване от Белия дом догодина. "Истината е, че тези двамата наистина могат да му костват изборите. Дори той разбра, че близката комуникация с тях е вредна за репутацията му", коментира още анализаторката.