Долче и Габана, легендарните дизайнери, ще лежат година и половина зад решетките

Долче и Габана, легендарните италиански дизайнери, влизат зад решетките за година и половина! Новината, макар и да звучи като майтап, си е самата истина. Доменико Долче и Стефано Габана бяха осъдени от Апелативния съд в Милано по обвинение за данъчни измами. Общият размер на извършените от тях измами с данъци, е повече от внушителен - около, а може и над 200 милиона евро, гръмнаха италианските медии.

[caption id="attachment_407329" align="alignright" width="300"]Долче и Габана влизат в затвора Долче и Габана влизат в затвора[/caption]

Долче и Габана бяха признати за виновни и по обвинението в ощетяване на италианската държава. По думите на прокурорите, двамата дизайнери са създали компания в Люксембург, която да контролира марките, създадени от тях. Това се е случило през 2004 и 2005 година, а по този начин Долче и Габана са избегнали плащането на данъци в Италия.

Още през юни миналата година на първа инстанция двамата бяха осъдени на година и осем месеца. Обвиненията тогава бяха още по-сериозни, а именно, че Долче и Габана са ощетили хазната на Италия с близо милиард евро.

Адвокатът на Долче и Габана Масимо Диноиа е категоричен, че ще обжалва присъдата на клиентите си, научиха от "24 часа".