Последствията ще са повече от пагубни за всички

Дмитрий Медведев предупреди, че има реална опасност конфликтът между НАТО и страната му да прерасне в ядрена война.

Той бе категоричен, че напомпването на Украйна с оръжие увеличава до голяма степен риска от потенциален конфликт между Русия и НАТО. Той на свой ред може да ескалира в ядрена война. Несъмнено този сценарий би бил катастрофален за всички.

Дмитрий Медведев предупреди: Конфликтът може да прерасне в ядрена война

Дмитрий Медведев подчерта, че стъпките, по които вървят останалите държави водят точно натам. Като пример той посочи изпомпването на оръжия от страните от НАТО и предоставянето им на Украйна. Освен това той припомни, че украинските войски се обучават в употребата на западна техника. Страните от Алианса провеждат учения на наемници, близо до границите им.

Всичко това ще доведе до разпалване на риска от пряк конфликт между Русия и НАТО, вместо „война чрез пълномощник“, пише в Телеграм канала си Дмитрий Медведев.

При създаването на такъв конфликт винаги съществува риска той да прерасне в пълноценна ядрена война. При такова развитие на събитията сценарият би бил повече от катастрофален за всички, смята той.

Той посочи, че освен всичко останало, безкрайните приказки на анализаторите от чужбина за война на НАТО с Русия не престават. На всичкото отгоре техният цинизъм става все по-явен, заключава той.

Източник: trud.bg