Дейвид Бекъм прекара 13 часа на опашка, за да се сбогува с кралица Елизабет Втора. Най-известният британски футболист се разплака пред ковчега на кралицата, а по-късно сподели пред репортерите, че не е очаквал такава тълпа за поклонение. "Надявах се, че в два сутринта няма да има толкова много хора. Надявах се, че няма да имам публика", добави Бекъм, по повод емоционалността си.

 

Самият той имаше възможността да се среща на няколко пъти с кралица Елизабет, а отделно от това беше гост на три кралски сватби. Дори крал Чарлз споделя, че е бил близък със семейство Бекъм, въпреки че принцовете не присъстваха на сватбата на Бруклин с Никол Пелц.

 

И докато Британия се прощава със своята кралица, изплуват нови детайли около денят на смъртта й. Оказва се, че крал Чарлз е получил спешно обаждане малко преди да бъде официално обявено, че кралицата се чувства зле и се е влошила. Той и Камила веднага хукнали към Балморал и било чист късмет, че заедно с принцеса Ан се намирали в Шотландия през този момент. Малко по-късно кралица Елизабет почина, а останалите членове от фамилията нямаха възможност да се сбогуват с нея. Принц Хари кацна в Балморал, час след като официално обявиха смъртта й.