Новина за смъртта на Пеле изправи на нокти футболните фенове по целия свят

Безумен гаф със смъртта на Пеле изправи на нокти футболните фенове от целия свят. При това нелепата грешка беше сътворена не от някоя малка медия, а от гигантът CNN. ТВ шоу, което се излъчва по медията, пусна бомбастичната новина в акаунта си в Туитър. Това се случи малко по-рано днес, когато от екипа на "Нов ден" пуснаха в Туитър публикация, с информация, че Кралят е починал.

[caption id="attachment_404064" align="alignleft" width="300"]Фалшива новина за смъртта на Пеле взриви света Фалшива новина за смъртта на Пеле взриви света[/caption]

"Бившият бразилски футболен играч Пеле почина на 74 години", написаха в социалната мрежа от телевизионната продукция. Новината за смъртта на Пеле не само, че се оказа абсолютна лъжа, ами и в съобщението е допусната фактологическа грешка. Пеле все още не е станал на 74 години, тъй като е роден на 23 октомври 1940 година.

[caption id="attachment_404065" align="alignright" width="300"]Фалшивата вест за смъртта на Пеле Фалшивата вест за смъртта на Пеле[/caption]

След като за нула време вестта за смъртта на Пеле взриви онлайн пространството в цял свят, от CNN се усетиха, че са допуснали огромен гаф и изтриха съобщението. Веднага след това беше публикувано и опровержение, в което от медията се извиняват за грешката. "Представител на Пеле ни уведоми, че той е жив и здрав", се казва в новото съобщение. От CNN все още не са обяснили причината за гафа.