Трилърът на Спилбърг "Челюсти" се разигра отново, но този път на живо и за жалост с трагичен край. Огромна бяла акула атакува и уби 58-годишна жена, която е била на пътешествие с круизен кораб, заедно със семейството си. Ужасът се разиграва пред очите на близките й и на останалите пътници, но никой не е можел да направи нищо, за да я спаси, съобщава Би Би Си.

Жената, която е американка, е тръгнала на пътуването едва дни по-рано. Корабът отива до Бахамските острови, където на пасажерите е предложено едно от най-популярните там развлечения - гмуркане с шнорхел.

Дамата, която е обичала плуването и е била добра в това, моментално решава да се гмурне, но изневиделица я връхлита огромното чудовище. Пасажерите и екипа на кораба са още в шок, защото не е ясно кое е провокирало звяра.

Знаем, че обикновено акулите - било то бели, тигрови, бичи и прочие, нападат сърфисти, защото отдолу дъската за сърф им прилича на тюлен. Множество атаки на акули има всяка година по света, но малко от тях завършват с гибел на нападнатия.

Последният такъв инцидент в района на Бахамите е бил през 2019-та година, когато акула отнема живота на 21-годишно момче от Щатите.