Кралица Камила принудила крал Чарлз III насила да се ожени за нея. И за целта използвала пресата, собствените му синове и цялото семейство. Това твърди в ново експлозивно интервю принц Хари, който заявява, че мащехата му е "жесток и безмилостен човек, който ме пожертва на личния си пиар олтар".

 

По думите на Хари двамата с Уилям молели Чарлз да не се омъжва за дългогодишната си любовница, но той бил непреклонен. Нещо повече - принцът провел масирана пиар кампания, с която да реабитилира херцогинята пред обществото. 

 

"Нейната цел винаги е била да се омъжи за баща ми и да бъде кралица. Тя използва медиите, създаде си изключително здрави връзки там и след това се постара да унищожи мен и семейството ми, за да постигне целта си", твърди Хари.

 

Той е категоричен, че историите, които са изтичали от кралския двор за него и Меган, са пускани от "ужасната и зла съпруга на баща ми". Той също така твърди, че първоначално Чарлз не е имал намерение да се ожени за нея.

 

"Малко след личните срещи с нас, в пресата започнаха да се появяват теории за брак между тях двамата. Тя беше пострадала заради връзката си с женен мъж и искаше реабилитиране. И след като години наред се водеше пиар кампания в нейна защита, на баща ми не му остана нищо друго, освен да й предложи брак", заяви още Хари.


Принцът неглижира благотворителните кампании на Камила, както и опитите й да се покаже достоен член на фамилията. Той твърди, че тя е "ужасен", "аморален" и "жесток" човек, който "използва всякакви прийоми, за да навреди на мен и семейството ми". И се оплака, че тя "беше готова да търгува с информация за кралското семейство и да минава по трупове, за да постигне целта си".  И отрече категорично да е опитвал да я уязви в книгата си.

 

След като пренебрегна молбата на краля да не намесва съпругата му в скандала помежду им, Хари явно е решил да предизвика още по-голям скандал. Но този път едва ли семейството ще остане безучастно...