За втори път Чарлз Спенсър, брат на лейди Даяна, оставя дъщерите си сами да вървят по пътя към брачния олтар. Лейди Кити Спенсър се ожени през 2021-та година за известен милиардер, но баща й така и не благоволи да я заведе до олтара. Той дори не присъства на сватбата, а отсъствието му бе извинено с факта, че младото копие на сестра му, принцеса Даяна, е избрало за свой съпруг, мъж, който е доста по-възрастен от нея.

 

Сега граф Спенсър отново няма да изпълни бащинския си дълг и отказва да присъства на сватбата на втората си дъщеря - лейди Амелия Спенсър. Тя ще се омъжи тези дни за предприемача Грег Малет с когото е заедно от 11 години, но баща й няма да присъства. Вместо това ще се занимава с овце и агнета в Англия...

 

За сложните отношения между граф Спенсър и децата от първия му брак се знае отдавна. Те обаче бяха видени на сватбата на Меган и Хари, на тази между Кейт и Уилям, както и на сватбата на принцеса Йожени. Изненадващо обаче, граф Спенсър отказа да присъства на венчавките на собствените си дъщери, което породи някои слухове.

 

Според приближени, отношенията им охладнели след третия му брак. Графиня Карън Спенсър, от която той има две деца, не одобрява съпругът й да общува с дъщерите от първия си брак.

 

Децата му израснаха в Южна Африка, докато той живееше в Англия след смъртта на сестра си през 1997 година. Лейди Виктория Ейткън получи пълно попечителство и върху трите си дъщери и върху сина си - Луис, виконт Олторп, който ще  е и бъдещ граф Спенсър.

 

"Докато растяха Кити, Елизабет и Амелия бяха много близки с баща си. Това се промени, когато той срещна третата си съпруга. Те се отчуждиха изключително много и сега за всички е облекчение, че няма да присъства на сватбата в Южна Африка. Официалната причина е, че е претърпял травма, но истината е, че съпругата му не одобрява близките му отношения със семейството", издават приближени. 

 

Каквато и да е причината, явно граф Спенсър не се погажда с дъщерите си. И очевидно няма намерение да ги придружава до брачния олтар.