Боб Хоскинс страдаше и от Паркинсон в последните години от живота си

Боб Хоскинс е издъхнал малко по-рано днес. Един от най-знаменитите холивудски актьори си отиде след тежко боледуване от пневмония. Звездата до последно се намираше в болница, където лекари полагаха грижи за здравето му.

[caption id="attachment_407344" align="alignright" width="300"]Боб Хоскинс почина Боб Хоскинс почина[/caption]

В официално изявление на семейството на Боб Хоскинс - съпругата му Линда и четирите им деца - Джак, Сара, Алекс и Роза, съобщават, че звездата е напуснал този свят. До последно край Боб Хоскинс са били най-близките му. Въпреки, че пневмонията погуби холивудската звезда, той от години се бореше с доста по-сериозни здравословни проблеми.

През последните години от живота му, Боб Хоскинс страдаше от Паркинсон, която болест го принуди да се откаже от филмовата си кариера преди две години - през 2012. Кариерата му включва 40 години на големия и малкия екран, както и роли в едни от най-емблематичните филми, сред които "Враг пред портата", "Морски сирени", "Хук" и много други.

През 1987 година Боб Хоскинс е номиниран за Оскар за главна мъжка роля за драмата "Мона Лиза". Последната му филмова роля беше в "Снежанка и ловецът", където влезе в ролята на едно от джуджетата, предават от БЛИЦ.