Жан Тод е обиден на семейството на Шумахер!

Наранен и обиден от отношението на семейството на Михаел Шумахер е Жан Тод - бившият президент на ФИА. След толкова години на мълчание и затъмнение по случая с шампиона на Формула 1, Тод не издържа и изригна. Защото се оказа, че близките на Шумахер го крият от него и не искат да му дадат никаква информация, а са били добри приятели.

"Толкова пъти съм искал да го видя, да разбера как е. Не ми дадоха. Отказаха и дума да кажат още след катастрофата на пистата, само ме залъгваха - изчакай, не сега, скоро ще ти се обадим. Е, така и не се обадиха. И до днес. Всички, които обичаме Шуми и бяхме близки с него имаме право да разберем как е, да го чуем, дори и той да не може да говори, за да му вдъхнем кураж", споделя Тод.

Близо десет години минаха от трагедията, която не успя да отнеме живота на Шумахер в буквален, но го направи в преносния смисъл. От 2013-та Михаел е в кома и на легло, като не можеше да говори, да прави никакви движения, да разпознава хората дори...

Жан Тод смята, че десет години са доста дълго време и твърде много, за да продължава това мълчание. "Излезте и говорете! Кажете истината! Светът има право да узнае какво става с Шуми. Защо криете?! Не само е нечестно вече, а и е жестоко. И да, ако това продължи, хората ще имат пълното право да се съмняват във всичко", заяви Тод.