Той е американецът, притежаващ най-много земя

Бил Гейтс обяви изненадващото решение, което е взел за богатството си.

Оказва се, че той планира на практика да остави цялото си състояние на благотворителната му фондация и допълва, че това ще се случи постепенно.

Подчертава, че с времето името му ще отстъпва все по-надолу в списъка с най-богатите хора, докато накрая не изпадне от него, отбелязва Fox Business.

Бил Гейтс с изненадващо решение за богатството си

Към днешна дата той се нарежда на четвърто място в списъка с най-богатите хора в световен мащаб според изчисленията на Forbes. Изданието посочва, че общото му състояние възлиза на 129 милиарда долара.

Хората, които имат богатство над 100 милиарда долара в световен мащаб, са едва осем човека.

Бил Гейтс е известен с грандиозните си покупки, но това далеч не означава, че не е правил сериозни инвестиции. Имението му във Вашингтон е на стойност 125 млн. долара. Освен това притежава и къща в Калифорния за 43 милиона долара. На негово име се води частен самолет и притежава колекция от автомобили.

Смята се, че именно Бил Гейтс е американецът, който притежава най-много земи – над 1000 кв. м. из Щатите.

Посочва обаче, че далеч не е единствения дарител на фондацията. При все, че тя носи техните имена (неговото и на бившата му съпруга) „Бил и Мелинда Гейтс“, половината от ресурсите са дарение от Уорън Бъфет.

Източник: vesti.bg