Владимир Путин стига до крайности в желанието си да завладее Украйна. Докато пропагандната война в Москва продължава с пълна сила, президентът на Русия реши да използва едно от най-ужасните си оръжия -  "ангелите на смъртта".

Взвод от 500 жени, военни пилоти, които са се учили да управляват не само самолети, но и ядрени оръжия, ще бъдат мобилизирани и изпратени да се бият срещу украинските войски. Новината предизвика тревога, най-вече поради факта, че президентът е решил да използва новобранки във военните действия. Което според мнозина, не е акт на слабост, а изключително опасен замисъл.

"Тези жени, които едва са завършили 5-годишното си обучение, по-скоро трябва да се уволнят заради брак и  още по-скоро да отидат да служат в редиците за майчинство. Нечовешко е да се използват срещу военните в Украйна", реагират противници на режима в Москва.

Формированието е създадено още по времето на Сталин, но активно се заговори за него през 2017-а година. Тогава Путин започна и по-активно да набира жени за армията си, които да бъдат обучени в тактическо нападение, управление на бойни самолети и работа с ядрени оръжия.

Последното е именно най-смущаващия елемент в обучението им. "Те са изключително добре обучени и ще донесат слава на Русия. Имат и много добра мотивация, която ще им позволи да се научат да управляват нашите военни самолети и да изпълняват задачите поставени им от техните командири. 

Изключително отговорна работа е да станеш военен пилот. Това е трудна професия, която изисква високи морални ценности.", каза след преглед на парада в Краснодар военния министър Сергей Шойгу. Сред избраните за мисия в Украйна се спряга и името на Анна Шчербакова от Перм. Военнослужеща, на която първоначално било отказано участие в обучението, но след това лично е поканена от министъра.