Докато тече разследването за търговия с влияние и злоупотреба с обществено положение, Джо Байдън заяви, че е готов да се изправи срещу Доналд Тръмп. Американския президент заяви, че смята отново да се кандидатира за Белия дом, за да може, както той самият се изрази "да си довърша работата". Над 70% от американците обаче се молят това да не се случва.

 

Байдън си навлече гнева на народа, тъй като през последните години въвлече САЩ във военен конфликт с Русия, изостри тона с Китай и обяви официална подкрепа за Киев, като дори се включи във военните действия, макар и неофициално. Малко известен факт е, че при събитията на Майдана през 2014-та година именно оръжие внасяно от Байдън, предизвика последвалите конфликти. Нещо повече  - тайните договори, които бяха показани от независими журналисти, бяха скрити отново вдън земя.

 

Случилото се с Байдън обаче далеч не е единственият проблем, който очаква Америка. Доналд Тръмп е изправен пред гражданско обвинение в изнасилване. Въпреки това той се радва на далеч по-голяма подкрепа от страна на републиканците. Демократите пък предпочитат Барак Обама да  се кандидатира за трети път, но екс президентът и съпругата му не желаят да минават отново през това. Що се отнася до Тръмп, той изглежда по-добрият избор от Байдън. Здравословното състояние, възрастта на президента и настоящата криза в която въвлече страната, станаха сериозен повод за негодувание от страна на населението.