Красив и популярен италиански курорт примамва нашенци да сменят родината си. Става дума за прекрасната Сардиния, а топ офертата е, че управата й предложи 15 000 долара на всеки човек - без значение италианец, или чужденец, който отиде да живее там.

Естествено, това изкушаващо предложение, е съчетано с условия, които трябва да спазите. В противен случай няма да получите парите, или ще трябва да изплатите даденото ви до последния цент, ако нарушите договора.

И така - за да се преместите в слънчева Сардиния и да гушнете 15 бона в долари, първо трябва да гарантирате, че ще си закупите къща или имот там, в който да живеете за не по-малко от 18 месеца - без прекъсване.

Също така, стойността на къщата, която ще закупите, трябва да е два пъти по-висока от парите, които ще получите даром. Тоест тези 15 000 долара ще са само половината стойност на имота, на който трябва да станете собственици.

Причината управата на Сардиния да прави това е, че мястото има все по-малко млади хора и демографският проблем е сериозен. За сметка на това обаче, курортното градче се радва на изключително спокойствие и добър климат като в него има най-голям брой столетници. Не е изключено и вие да станете един от тях, ако решите да рискувате...