Той е на 56 години, инженер от Куинсланд и наскоро името му се прочу по целия свят. Саймън Чарлз Доранте-Дей е или поне твърди от много години, че е, тайният син на крал Чарл Трети и втората му жена Камила Паркър. До днес това оставаше малко или много в сянка, но след смъртта на кралицата и сядането на трона на Чарлз, нещата ескалираха.

А днес Бъкингам е буквално в шах и мат, след като синковецът на Чарлз настоя официално за направата на ДНК проба, доказваща бащинството на краля. Саймън, който, ако е син на Чарлз, се води и полубрат на принцовете Хари и Уилям, сподели, че много иска да се запознае именно с Хари.

"Той и аз в момента имаме еднаква участ. Виждам болката в очите му и искам да го прегърна, да му дам кураж. Той беше отритнат затова, че е пожелал свободата си, че иска нормален живот и най-вече, че се е влюбил в черна жена.

Моята също е черна, също е неудобна за мнозина. Уж казват, че нямало расизъм, но има. Искам да успокоя също и Меган, която навсякъде е наблюдавана под лупа, че трябва да е горда със себе си и да не се тревожи къде какво ще каже", сподели в телевизионно интервю Саймън.

Засега поне отговор и дори реакция от Бъкингам липсва. Но ако той реално е син на Чарлз и Камила, ще е нелогично да не го признаят, нали все пак е дете на любовта им?!