Британските медии съобщиха за мистериозен инцидент с автомобила на руския държавен глава Владимир Путин. 

Те обаче не посочиха точната дата, на която се е случил инцидентът. Освен това до момента руските власти не са направили какъвто и да било коментар по случая.„

Информацията за възможен опит за атентат срещу автомобила на Путин бе поместена на страниците на изданието "Дейли Мейл. То отбелязва, че се позовава на канал в Телеграм, съобщаващ за събитията в Кремъл, отбелязва Глас нюз.

Под автомобила на руския президент се е чул силен трясък по време на движение. В резултат на това под лявата му гума се появил и дим. Това била и причината, поради която се наложило кортежът на президента да се изтегли на безопасно място.

Случката предизвикала сериозни притеснения сред обкръжението на Владимир Путин, че сигурността му е компрометирана. На този етап обаче липсват други публикации за въпросното произшествие, а както стана ясно няма и потвърждение от правителствената служба. 
Самият руски президент също не е коментирал публикацията на този етап. 

Междувременно германският канцлер Олаф Шолц е категоричен, че руският президент все още не е осъзнал, че инвазията в Украйна е била огромна грешка.  
Източник: lupa.bg

Атентат срещу автомобила на руския президент Владимир Путин