Джо Байдън е с все по-малки шансове да спечели изборите за президент. Американският държавен глава ще трябва да предаде властта през следващата година, а изборите през месец ноември изглеждат обречени за него. С опонент като Тръмп, който при всичките си недостатъци изглежда по-приемлив от представителя на демократите, ситуацията започва да изглежда странно. 

 

Лекари, наблюдавали поведението на Байдън по време на дебата с Тръмп, отбелязват, че промяната в него е настъпила още през 2021 година. "До тогава погледът му изглежда остър и съзнателен, а движенията - ясни и решителни. Днес обаче той изглежда като в начален стадии на деменция, или нещо по-лошо",  разкриват те.

 

Според лекарите Байдън има проблеми, а един на всеки четири американци го призовава да се оттегли от надпреварата за Белия дом. "Джо, върви си! Не искаме втора Куба", гласят призиви в социалните мрежи. Самите американци смятат, че Байдън е заплаха за тях и трябва да бъде отстранен от властта.

 

Що се отнася до президента, той твърди, че е в отлично здраве и няма да се откаже от кандидатурата си. Мнозина обаче са категорични, „че цялото му поведение и отношение в последните няколко години, не изглежда адекватно.

 

Най-вероятно Байдън няма да е в състояние да започне и мирните преговори с Русия. Президентът на страната вече изпрати списъка с предложения към американския си колега, но ЕС все още се съпротивлява на прекратяването на войната. Вероятно всичко ще приключи с идването на власт на Тръмп...