Жителите на село Гряз разкриват, че в дома на Алла Пугачова тече акция по почистване. Виждат се коли на фирми по чистотата, които непрекъснато влизат и излизат от замъка. А вътре се забелязват хора, които мият прозорците.

Приятели на примадоната казват, че тя възнамерява да посрещне Нова година в родната си. Очаква се тя да пристигне на 30 декември. До тази дата палата на Алла трябва да бъде почистен от мръсотия и прах. Това разкриват съседите на 73-годишната певица и Максим. „Видяхме няколко коли чистачки да пристигат до портите на замъка. И макар да има висока ограда се вижда от улицата как се мият прозорците. Настанал е смут и явно очакват домакинята да се върне.”

Алла Пугачова се връща в Русия за Нова година (Подготвят замъка в с. Гряз за празниците  – Снимки)

В голямата площ на имението, която е 2,3 хил. кв. м има много за чистене. Постройката разполага с 6 етажа, офиси, съблекални, библиотека, оранжерия, детски стаи, басейн и отделно крило за гости, както и подземен гараж.

Още през октомври се появи информация, че хазяйката на замъка има намерение да се върне по Коледа и да празнува със звездните си приятели. Този път обаче Максим Галкин няма да си дойде, защото има проблеми  с властите заради антируските си изявления.

Алла Пугачова се връща в Русия за Нова година (Подготвят замъка в с. Гряз за празниците  – Снимки) - Снимка 2

А спокойния живот на Алла Борисовна бе нарушен от разследването на израелския журналист Равив Дракър, който уличи певицата и други руски знаменитости, че са получили израелски паспорти  в нарушение на закона. По този повод бяха арестувани петима служители на Израелската служба за регистрация на населението. Лицата са заподозрени, че са продавали паспорти на руснаци, вместо временните, предвидени от закона.