Народната артистка на СССР Алла Пугачова също бе сред отишлите в Колонната зала, за да отдадат последна почит към Михаил Горбачов.  

И тя като всички останали поднесе цветя на ковчега на политика и изказа своите съболезнования на семейството и приятелите му, но направи нещо, с което хвърли цяла Русия в шок.

След като поднесе съболезнованията си към семейството му, Алла Пугачова отново се доближи до ковчега на Михаил Горбачов и каза нещо на първия и последния президент на СССР. Това, което направи силно впечатление обаче бе фактът, че тя размаха пръст срещу него.

Припомняме, че Михаил Горбачов издъхна на 91 години след продължилото дълго време тежко боледуване. Русия се сбогува с политика на специална церемония в Москва. Пред Колонната зала на Дома на Съюзите се изви дълга опашка от чакащи, които искаха да го изпратят в последния му земен път.

Дмитрий Медведев също бе сред политиците, които си взеха „последно сбогом“ с Михаил Горбачов. Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация положи цветя пред ковчега му. 

Михаил Горбачов бе погребан на Новодевичкото гробище до съпругата му Раиса Горбачова, каквото е било неговото желание. Както вече стана ясно Владимир Путин не присъства на погребението му. Според официално изявление, той бил възпрепятстван от важни държавнически дела, но мнозина видяха в това умишлено послание.
Източник: blitz.bg
 

Алла Пугачова хвърли Русия в шок със заплахата си към Горбачов