Алфредо ди Стефано беше сред легендите на аржентинския футбол, смъртта му идва дни преди важния полуфинал на страната му срещу Холандия

Алфредо ди Стефано почина малко по-рано днес. Една от емблемите на аржентинския футбол напусна този свят на 88 години. Ди Стефано е издъхнал в болница "Грегорио Маранон" в испанската столица Мадрид, където беше приет в кома след като в събота получи сърдечен удар. Легендата на Аржентина и на испанския Реал Мадрид до последно не е излязъл от комата, въпреки че лекарите определяха състоянието му като стабилно.

[caption id="attachment_415449" align="alignright" width="300"]Алфредо ди Стефано Алфредо ди Стефано[/caption]

Организмът на Алфредо ди Стефано обаче не е издържал и звездата е издъхнал само три дена след като навърши 88 години. Смъртта му е сериозен удар по психиката на аржентинския национален отбор. Лео Меси и компания излизат в решаващ полуфинал срещу коравия отбор на Холандия тази сряда, а смъртта на легендата Алфредо ди Стефано със сигурност ще се отрази на настроението в лагера, коментират от БЛИЦ.

Припомняме ви, че Алфредо ди Стефано беше сред емблемите както на Аржентина, така и на Реал Мадрид през 50-те и 60-те години на миналия век. Ди Стефано е печелил Златната топка два пъти.