Градът е бил поразен от над 7 000 мълнии

Истанбул преживя невиждан апокалипсис през уикенд, след като бе застигнат от страшна гръмотевична буря.

(АФАД) съобщи, че над мегаполиса за изминалото денонощие са паднали повече от седем хиляди мълнии.

Адът се отвори над Истанбул (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Местните власти издадоха предупреждение за проливни дъждове и последващ риск от наводнения за 21 от общо 81 окръга в Турция, отбелязва изданието "Хюриет дейли нюз".

Бурята на практика блокирала града през уикенд, отбелязва още вестникът.

В истанбулския квартал „Есенюрт“ валежите предизвикали сериозни наводнения. Наложила се е евакуацията на десетина души, четирима от които работници във фабрика, съобщава агенция ДХА.

Всички офиси на приземните етажи в квартала били наводнени. Къщите също плували във вода. Над 215 обаждания за помощ са били регистрирани през това време.

Късно снощи е било преустановено движението по улиците в квартал „Султангази“, както и по главните пътни артерии в „Таксим“ и „Меджидиекьой“.

Окръжните дирекции на АФАД в северозападните окръзи Сакария, Балъкесир, Коджаели и Бурса, мегаполиса Истанбул, както и черноморските Зонгулдак и Дюзжде са в готовност за възможни наводнения.

Улици и булеварди преливат, а шахтите са запушени и не могат да поемат изсипалото се огромно количество вода.

Припомняме, че само преди една седмица поройни дъждове предизвикаха друг апокалипсис. Тогава шофьор издъхна под напора на затисналата го скална маса. Млада жена пък изгуби живота си, превръщайки се в жертва на наводнението.

Източник: vesti.bg