Целият свят бе разтърсен от новината за кончината на Елизабет Втора, но разбира се, най-голям е шокът за нейното семейство.

Тъжната вест достигна и до нейните правнуци – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи – децата на британския престолонаследник принц Уилям. 
Именно принцесата на Уелс Кейт Мидълтън информирала наследниците си за случилото се. 

Източник от Бъкингамския дворец издава, че след като Кейт разкрила тъжната вест на наследниците си, най-трогателна била реакцията на 4-годишният принц Луи.
Той заявил, че поне сега баба му се е събрала с дядо му. Припомняме, че съпругът на кралица Елизабет Втора издъхна през миналата година на 99-годишна възраст.

Междувременно стана ясно, че малко по-рано днес катафалката с ковчега на кралица Елизабет Втора е напуснала Балморал и се е отправила към Холирууд хаус.
Днешният ден ще мине под знака на сбогуването с Нейно Височество. Това е нейното последно пътуване към Лондон.

По пътя си катафалката ще премине през Абърдийн и Дънди, където поданиците й ще могат да си вземат последно сбогом с нея. 
В Единбург тленните останки на кралицата ще бъде посрещнати от Никола Стърджън и лидерите на всички партии в Шотландия.

Същевременно там ще се проведе и церемонията, на която Чарлз III ще бъде обявен за крал на Шотландия, а след това в Единбург ще проехтят 21 топовни салюта.
Източник: blitz.bg

4-годишният принц Луи хвърли всички в шок с думите за кончината на Елизабет Втора