Скандалната звезда на ЦСКА – Фернандо Каранга показа старите си магарии, с които изправи на нокти шефовете на „Армията“. Разхайтеният бразилец се отдаде на тежък алкохолен гуляй в дискотека в Студентски град вечерта преди мача с „Арда“, който червените зорлем спечелиха с 3:2. Оказва се, че такива запои са се превърнали в рецидив за въртоглавия футболист през последните години. Хора от червения лагер твърдят, че Каранга се е пропил по време на периода, в който играел в Китай, и сега злоупотребява много повече с чашката.  

Нападателят не тренира с червените още от дните преди мача с „Ботев“ Пд (0:1), уж заради контузия. Вместо обаче да се възстановява кротко у дома си, както е редно за професионален футболист, бразилецът се развилнял по нощния живот на София. Точно в навечерието на двубоя с „Арда“ в Кърджали, Каранга осъмнал в дискотека в Студентски град. Плъзнаха кадри от гуляя на лудия латинос, който разцепил дансинга и получил десетки поздрави от диджея. Очевидци твърдят, че Каранга изкъркал ударно количество алкохол. И се усъмнили, че в добавка може да е употребил и нещо по-така, тъй като пращял от енергия и танцувал като отвързан.

Треньорът Стамен Белчев и началството очаквано побеснели от разюзданото му поведение. Според мълвата, синът на Гриша Ганчев – Данаил, който коли и беси в ЦСКА, е привикал бразилеца в офиса си, за да му стегне юздите. Ганчев – младши уведомил скандалджията, че ще бъден глобен с половин заплата за назидание.


Че Каранга е таралеж в гащите, се разбра още от предишния му период на „Армията“ между 2016 и 2018 г. Тогава бразилецът също имаше нощни похождения и посръбваше, но в по-скромни количества, припомнят от червения лагер. Преломният момент за алкохолния му порок дошъл в Китай, където изкара пет години от 2018 г. до края на 2023 г. Каранга имал доста тежки моменти, в които давел мъката си с алкохол.

 

Още в началото на престоя си там бразилецът претърпя тежка контузия и се наложи да му извадят далака. След това го връхлетя пандемията от Ковид-19. В многото месеци без футбол латиното продължил да се налива. За капак имаше и проблеми с властите заради домашно насилие.


В червения лагер имали едно наум за драмите му от онези времена, но никой не очаквал, че още при първата команда „свободно“ от тренировки и мачове голаджията ще осъмне пиян. И то при положение, че само преди месец стана баща и половинката му дундурка бебето им у дома.


На „Армията“ са на тръни, че Каранга тепърва ще се качва на главите на треньори и началници. Възлови фигури около ЦСКА се вайкат, че бразилецът се явява червеният вариант на някогашния пройдоха от „Левски“ Гара Дембеле. Преди около десетилетие лудият за връзване французин късаше мрежите в „А“ група със синята фланелка, но между мачовете изкърти дискотеките в Студентски град и изкърка тонове пиячка. За капак го хванаха да шофира фиркан и го осъдиха условно с пробация.

Източник: Уикенд