Световният шампион Йордан Цонев спечели титлата в абсолютната категория на първия международен турнир по канадска борба WINBET Оpen, който се проведе на 3 декември 2022 г. в Благоевград.

 

Негови подгласници станаха класиралият се на второ място Пламен Димитров (световен шампион до 85 кг) и Стефан Ленгаров (световен шампион до 90 кг).

 

Първият турнир по канадска борба WINBET Open бе организиран под егидата на Българската армрестлинг федерация и със стратегическото партньорство на WINBET и Община Благоевград и се проведе при огромен зрителски интерес. В състезанието взеха участие на близо 200 състезатели от седем държави, а наградният фонд на турнира от 11 600 лв. бе рекорден за България. 

 

Сред участниците бяха общо четирима действащи световни шампиони, а схватките обхванаха всички категории и възрастови групи при мъжете и жените и продължиха след полунощ. Бяха организирани и специални състезания за аматьори.

 

Гости на турнира бяха легендата на канадската борба, четирикратният световен и петкратен европейски шампион Цветан Гашевски и рекордьорът на Гинес за най-много набирания с една ръка Георги Гайдарджиев.

 

„За нас беше от изключителна важност първият турнир по канадска борба WINBET Open да премине гладко и да предложи наистина добро преживяване както за участниците, така и за зрителите в зала „Скаптопара“. Мисля, че подадохме добра заявка този турнир да се превърне в традиционен и да бъде сред предпочитаните и очаквани състезания в календара на канадската борба не само в България, а и на Балканите. Благодаря на WINBET и Община Благоевград за безценната подкрепа“, коментира организаторът на турнира Любомир Миланов.

Йордан Цонев е първият абсолютен шампион на турнира по канадска борба WINBET Open