Баскетболната звезда Александър Везенков е нъпът да счупи рекордите за български спортист, заработил най-голяма сума в рамките на година.

 

Ако се оправдаят прогнозите, той ще прибира по 7 млн. долара годишно в НБА. Това е сумата, която „Сакраменто Кингс“ ще предложи на лидера на „Олимпиакос“ според информацията. На практика това означава, че годишното му възнаграждение ще надмине най-доброто, получавано някога от роден спортист.

 

Везенков е напът да счупи рекорд на Бербо и Гришо

За момента първото място в класацията е отредено на Димитър Бербатов, който в края на престоя си в „Манчестър Юнайтед“ и „Фулъм“ получаваше по 6.6 млн. долара на сезон.

Второто място в класацията заема Григор Димитров, който съвсем скоро премина границата от заработени 23 млн. долара през кариерата му. Преобладаващата част от тази сума бе спечелена в рамките на 2017 г. – най-силната в кариерата му, когато спечели 4 турнира и достигна третото място в световната ранглиста. Така в крайна сметка през 2017 г., той заработи 5 577 000 долара. 

 

На трето място в класацията е Стилиян Петров, който прибираше по 4.45 млн. долара в „Астън Вила“. Топ 5 допълват боксьорът Кубрат Пулев с 3.8 млн. долара, спечелени през 2020 г. за мача си с Джошуа и Мартин Петров, получавал по 2.64 млн. долара в „Болтън“.

Източник: Уикенд