Феновете, както и кръгът около другия акционер в клуба – фамилията Папазки, към които се числи и Христо Стоичков, са на мнение, че виновниците за кризата в ЦСКА са синът на Гриша Ганчев – Данаил и бившият главен мениджър Стойчо Стоилов.

 

Те са на мнение, че е крайно време Данаил Ганчев и Стоилов да спрат да се бъркат в селекцията и треньорската работа, тъй като резултатите са катастрофални.

„В момента в ЦСКА върви голяма битка между двата лагера. Целта е синът на Гришата да се оттегли от управлението на футболната част в клуба заедно със Стоилов. Христо Стоичков е изявил готовност да организира работата с първия отбор и школата”, съобщи източник от „Армията”.
Към днешна дата 50% от акциите на ЦСКА са на Данаил Ганчев, а останалата част – на Данаил Илиев. Последният е известен като Дани Бизнеса и управлява част от активите на братята Валтер и Георги Папазки. Само че футболният отбор бил оставен изцяло под ръководството на сина на Гришата и Стоилов.

 

Двамата правели селекцията и дори редели състава на ЦСКА за повечето мачове. Това била и една от причините бившият треньор Саша Илич да напусна след резила в турнира Лига на конференциите срещу румънския „Сепси”. Там червените първо паднаха с 0:2 в София, а след това последва срамотията с 4:0 при гостуването във влашко. Между двата мача Ганчев – младши върна за треньор провалилия се сърбин Нестор Ел Майестро, който първо беше разгромен на реванша в Румъния, а няколко дни по-късно едва се спаси с равенство 1:1 срещу „Славия” на „Армията”. След разгрома от „Сепси” Данаил Ганчев влязъл в съблекалнята и овикал футболистите.
 

Стоичков пъди сина на Гришата от ЦСКА

„Каза ни, че това не е отборът, който иска да вижда. Иска отбор, който да радва феновете. Той, както всички останали, очакваше голям мач от нас днес. Трябва да признаем обаче, че „Сепси“ беше по-добър и с право се класира„, разказа бразилският вратар на ЦСКА Густаво Бусато.

Стоичков, който е рекламно лице на букмейкърската агенция на братя Папазки, бил много възмутен от шефските и мениджърски напъни на сина на Гришата и особено на Стойчо Стоилов. Той разправял, че познава много добре ловешките методи на работа във футбола още от времето, когато беше треньор на „Литекс”. Тогава кръгът на интригантите около Стоилов дори му организира бойкот чрез футболистите на един мач. По-късно в ЦСКА двамата отново се счепкаха, след като Христо заяви:
„Всички футболисти са бедствие, спортният директор друго бедствие, президентът друго бедствие“.
Феновете от сектор „Г” също награбиха Ганчеви да си ходят с аргумента, че ЦСКА не им е бащиния и не е фирменият им отбор „Литекс”. Гришата, както е известно, от доста време не се занимава пряко с ЦСКА, а се е оттеглил да живее в ловното си стопанство „Бялка”, където си гледа конете. На „Армията” коли и беси синът му Данаил. Твърди се, че от лагера на Стоичков и другите акционери са предложили на Ганчеви да се оттеглят вкупом, като на първо време запазят дела си в ЦСКА и собствеността върху част от футболистите. Спортно-техническата работа обаче щяла да бъде организирана от Ицата, който щял да посочи свой човек за шеф на първия отбор и школата. Друг е въпросът дали пришълците от Ловеч ще се навият на този вариант, или ще продължат да дразнят запалянковците с присъствието си на „Армията”.

Източник: Уикенд